14 junij 2009

Mura05 vroče blago na nogometni tržnici ?

Po nogometni sezoni pride na vrsto tržnica. Nogometna tržnica. Tisti, ki imajo urejeno hišo od temeljev do podstrešja, dvorišča vse do gostiln, šankov in šank-menedžerjev ter selektorjev, zgolj prodajajo in kupujejo. Pospravljajo in se pripravljajo. Vendar je takih na sončni strani Alp bore malo. Pravzaprav bi jih lahko našteli na prste najbolj nesrečnega delavca z žage.
Mednje spada tudi, nekdaj ponos Prekmurja, Pomurja, soboška Mura, danes Mura 05. Ko je v začetku marca, zaradi domnevnega »izgorevanja na delovnem mestu« odstopil direktor kluba Goran Gutalj, so v vrhu črno-belih dejali, da bodo vsi od ekonoma do predsednika zavihali rokave in zapolnili nastalo vrzel.

Danes, ko je za vse prvoligaškega nogometa željne navijače Mure končana še ena neuspešna sezona, so se v Upravnem odboru nogometnega društva odločili postaviti stvari na svoje mesto in se čim bolj temeljito pripraviti na sezono 2009/2010. Toda še preden se je začel prvi krog ogrevanja kondicijskih priprav je temperatura obračunavanj, spletk, medijskih rac, natolcevanj in piarovskih nerodnosti že presegla barometer strpnosti.

Pravzaprav je za nekoga, ki se ne »petlja« v vsak trač okrog nesrečnega kluba, vse skupaj ovito v mešanico črno-bele edinega slovenskega športnega dnevnika in rumenih tračev z ulice. Žal pa je javnost, preko resnih medijev, o vsem okrog kluba, v katerega se steka tudi davkoplačevalski denar in denar od kupljenih vstopnic, že tako obubožanih neumornih ljubiteljev Mure05, skorajda nično obveščena.

Zato naj povzamem predvsem glas ulice, ki gre nekako takole. Mesto direktorja Mure 05 bi lahko že kmalu prevzel, nekdanji črno-beli »žogobrcar«, Robert Belec, ki naj bi s seboj pripeljal Primoža Gliho za trenerja. A Belec je (tako je tudi zapisal v odgovorih na pisanje edinega slovenskega športnega časnika) zahteval za opravljanje svojega dela primerno plačilo, kar odborniki, ki v klubu delujejo prostovoljno, niso sprejeli, ter to postavili na velik zvon v omenjenem časniku.

Belec namreč meni, da klub, ki želi biti profesionalen rabi profesionalce, saj volontersko delo prinaša volonterski – povprečen nogomet. Sam je javnosti sporočil, da je hkrati predlagal, da bi se morebitna pogodba med njim in klubom prekinila, če bi bil priliv pokroviteljev manjši od njegove bruto plače. Poleg tega je predlagal še nekaj varčevalnih ukrepov in hkrati okrcal vodstvo kluba, da dovolijo prvemu trenerju, da ob sobotah »preko ograje«, vodi tretje ligaški klub, v nedeljo pa Muro. Rezultat: prvi se vrne v pomursko ligo, slednja Mura porazno zaključi sezono.

Ker je potrebno vse skupaj preveriti, sem se obrnili na predsednika ND Mura05 Ervina Kutoša, ki pa žal iz, po njegovih besedah objektivnih razlogov, med našim telefonskim klicem ni bil na razpolago za medije A hotel sem mu tudi postaviti vprašanje, kaj pravi na glas ulice, ki trdi, da je zgolj marioneta v rokah nekaterih najglasnejših članov upravnega odbora in drugih delavcev v klubu. Zaradi katerih naj bi, tako ulica, »pregorel« tudi Gutalj. Žal odgovora, odgovorov, do tega trenutka ni bilo mogoče dobiti.

Če ste pozorno poslušali (brali), sem danes nametal toliko »najbijev« in povzel toliko tračev, v katerih je včasih ali pa zmeraj tudi pol resnice, da nas bodo odgovorni za stike z javnostjo začeli smatrati kot zaupanja vreden medij. Pa čeprav se povedano krepko izključuje. Ne izključuje pa se dejstvo, da tako kot seješ tudi žanješ. Ob taki setvi bi lahko zgolj sklepal, da bom srečen, če bom v sezoni 2-11, 2-12 lahko gledal drugo ligaško Muro.


Modrüvo san za radijsko kolumno "Prva oseba ednine" - Radio Murski val 94,6 & 105,7 UKV Stereo. Prispevek je tüj na spletni strani http://www.pomurje.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar